csütörtök

Educatio SIL Egyesület



Számvetés

Évek határán mindenki ösztönösen számvetést készít: összeveti előző évi terveit a megvalósításokkal, a sikerekkel és kudarcokkal.
Az Educatio SIL Egyesület is lassan növekedik, erősödik és ismét elérkezett a pillanat, hogy megálljunk egy percre, vessünk számot.
Gyakran álltunk a köztudat elé az elmúlt években és kértük a szülők, a városi tanács, a szovátai cégek támogatását bizonyos céljaink megvalósítása érdekében.
Úgy érezzük, hogy be kell számolnunk arról, hogy mit is értünk el az elmúlt évben, melyek a terveink, kiknek kell köszönetet mondanunk.
Elsősorban köszönettel tartozunk a szülőknek, akik az elmúlt években különböző iskolai rendezvények alkalmával adakoztak, illetve jövedelemadójuk 2% százalékát az Egyesületnek irányították, tudva, hogy gyerekeik érdekét, fejlődését, előrehaladását szolgálja mindaz, amire fordítjuk ezeket az összegeket.
Mit valósítottunk meg az elmúlt évben?
Sikerült több diákunk részvételét támogatni külföldi és belföldi versenyeken, ahonnan mindig iskolánk hírnevét öregbítve díjakkal tértek haza.
Jutalmaztuk, immár harmadik alkalommal, azt a diákot, aki kiemelkedő iskolai teljesítményével, iskolán kívüli tevékenységeivel, magatartásával kivívta társai elismerését.
Elismerésünkről biztosítottuk és jutalmaztuk azt a pedagógust, akit iskolánk diákjai méltónak találtak az Év tanára díjra.
Köszönettel tartozunk a Digicomm Kft-nek, aki a legrégibb és leghűségesebb támogatónk, megalakulásunk óta számtalanszor fordultunk hozzájuk támogatásért.
Segítségükkel sikerült az elmúlt évben az iskola mosdóinak felszerelését felújítani, higiénikus és modern szappanadagolókat, kézszárító készülékeket beüzemelni, biztosítani a folyamatos toalettpapírral való ellátást.
Szintén a Digicommnak és a Sóvidék televízió lelkes stábjának köszönhetően az előző tanévben 7. és 8. osztályos diákjaink részt vehettek a Crea-Tv elnevezésű tanfolyamon, amely során bepillantást nyerhettek a média világába, megtanulhatták az alapfogalmakat, lehetőségük nyílt a gyakorlatban kipróbálni ezt a varázslatos és lenyűgöző hivatást, amelynek meghatározó szerepe van a mai világban.
A Crea-Tv képzés résztvevői közül kerül ki majd az a csapat, akinek feladata lesz az iskolarádió üzemeltetése. A szülők adójának 2%-ból és a Digicommtól kapott támogatásból sikerült beszerezni a megfelelő felszerelést az iskolarádióhoz, a beüzemelés is sikerült. 
A szovátai Fürdővállalat (S.C. Balneoclimaterica S.A.) vezetőségéhez is gyakran fordultunk támogatási kéréssel, és mindig meghallgatásra találtunk. Jelentős összeggel támogatták az elmúlt évben Egyesületünkön keresztül az iskolánkban működő kézilabda csapatokat a felkészülésben, a szükséges felszerelés beszerzésében, versenyeken való részvételben. Ugyanakkor a 2 számú napközi otthonos óvodánknak is sikerül felújítani ágykészletét az ő segítségükkel.
A Promedivet cég vezetősége sem utasította el soha kérésünket. Több alkalommal támogatták ők is a kézilabda csapatokat a felszerelés beszerzésében, a meccseken való részvétel utazási költségeihez való hozzájárulással.
Köszönettel tartozunk iskolánk fenntartójának, Szováta városi tanácsának, akik a lehető legjobb körülményeket biztosítják számunkra a mindennapi tanuláshoz, fejlődéshez.
Hálával tartozunk ugyanakkor minden olyan cégnek és magánszemélynek, akik segítségükkel lehetővé tették a különböző iskolai rendezvények megvalósítását. Köszönjük az Elixon Impex üzlet, a Szántó-Fülöp pékség, a Flowers virágüzlet, a Petry Kft, a Dósa Húsfeldolgozó vállalat vezetőségének a jószívű támogatásokat!
Mit szeretnénk megvalósítani ebben az évben?
Az előző években befejeződött iskolabővítési munkálatok befejezésével szükségszerűvé vált az iskolaudvar fejlesztése is. Legnagyobb tervünk az iskola hátsó udvarán egy játszótér beüzemelése a kisdiákjaink számára. A terv megvalósításához az Egyesület jelentős összeget kapott a Szilágy megyei Boglar Champ Kft-től. Ennek az összegnek a segítségével sikerült kiválasztani és megrendelni azt a játékkomplexumot, amely reményeink szerint biztosítani fogja kisdiákjaink számára a hasznos, játékos időtöltés lehetőségét. Bár most még hó borítja a kiszemelt területet, bízunk benne, hogy a tavasz beköszöntével sikerül felszerelni és beüzemelni a játszóteret.
A továbbiakban pedig megfelelő forrásokat keresünk a játszótér bővítéséhez, olyan elemek beszerzésére, amelyet a nagyobb diákjaink is biztonságosan használhatnak.

Teréz anya mondta: “Senkit se eresszetek útjára úgy, hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!”. Hisszük és reméljük, hogy önzetlen támogatóink segítségével sikerült eddig is és ezután is jobbá és boldogabbá tenni diákjaink iskoláséveit.

Educatio SIL tagjai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése